Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Paslanmaz çelik yangın kapıları, gayrı yangın bapları kabilinden çatı güvenliği planının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına tuzakınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Sizin ciğerin yangın merdiveni projelerini iyi tasarlayarak projeye yakışır yangın merdiveni uygulamasına omuz omuza hüküm verebilmekte yahut size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Eski binalarda çatı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (meslek, kırmızıışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, bina tipine, yararlanma amacına ve kesilme adetsına nazaran başkalık gösterebilir. Adida, farklı tipteki binalar bağırsakin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Binalarda sınırlı standartlarda yan alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim Yangın Kapısı Fiyatları kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kanat skorsı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara denli kaliteli bir gereç ile kuruluşlacak üretimlerde yangın kapısı pahaı belirlenebilmektedir.

Hassaten, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının diğer bölgelere yayılmasını çelmek sinein tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler bölüm önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Başkaca, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Bu nedenle daha faziletli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında koruma katkısızlamaz ve bu nedenle daha düşüt bir fiyata sahiptir.

Büküm adetsı: Binaların katman skorsı kapıların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı kuruluşlarda her katta bir pare müstacel çıkış bapsı yer almalıdır. Koca katlı strüktürlarda katlar arasındaki intikallerde bile baplar bulunabilir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya balans kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Report this wiki page